Att driva en flyttfirma 

Om man är organiserad och vill hjälpa andra med att flytta kan ett alternativ vara att starta en flyttfirma med sin vinst från betting. Man kan antingen bara hålla i bärhjälp och transport, eller så erbjuder man också andra tjänster. De andra tjänsterna kan till exempel vara flyttstädning eller nyckelöverlämning. Här tar vi upp lite mer kring att driva en flyttfirma. 

 

Hitta anställda 

Det är tungt att driva en flyttfirma som flyttfirmaigöteborg.se på egen hand och lyft av större möbler är omöjligt på egen hand. Att hitta pålitliga anställda är alltså väldigt viktigt. De anställda bör också ha god fysik för att klara av tunga lyft, gång i trappor med mera. Kanske känner du någon i din närhet som kan vilja ha ett litet extrajobb? Det går också att annonsera på till exempel Arbetsförmedlingens webb för att finna intresserade personer. Var inte rädd för att ställa krav på de personer som visar intresse. De måste passa för arbetet, annars kommer din flyttfirma inte gå runt. 

 

Behövs en lokal? 

Ofta behövs ingen lokal om man bara driver flyttfirmor göteborg. Ett mindre kontor och kanske ett garage för bilarna kan dock vara bra att ha. Det är inget krav, men på vintern kan det vara skönt att komma ut och bara köra ut en varm lastbil ur ett garage istället för att ställa sig och skrapa rutor, borsta tak och liknande. 

Rätt bilar 

I din flyttfirma göteborg måste du ha rätt bilar. Du kan inte räkna med att en kund blir glad när du dyker upp med en liten personbil när ett trevåningshus ska tömmas på möbler och kartonger. En lastbil av mindre modell är ett måste. För större projekt är även en större bil bra. Om det bara är en mindre lägenhet som ska flyttas kan det också fungera med till exempel en skåpbil men du måste vara säker på att allt som ska med verkligen får plats. 

 

Få kunder 

Att hitta kunder till en flyttfirma är i regel inte så svårt, särskilt inte om det bara finns ditt företag i närheten. Se till att göra ett bra jobb så kommer det snabbt bli fler som tar kontakt. Blir däremot en kund missnöjd är det dessvärre också en sak som sprider sig fort. 

 

Försäkring 

Du måste se till att din flyttfirma har en försäkring som täcker kundernas gods vid flytten. Om en sådan inte finns kan ditt företag tvingas betala om något sker med en kunds saker. Många kunder drar sig också för att anlita en flyttfirma som inte har någon försäkring. En försäkring är ett relativt billigt sätt att skydda företaget om något skulle ske. 

 

Lär dig stapla och packa rätt 

När du arbetar med att flytta och transportera andra människors saker och samtidigt tar betalt per timme måste du se till att du packar och staplar smart och snabbt. Kunder som får betala extra på bonus på online betting bara för att du måste stapla om kommer inte att bli glada. Att öva lite extra skadar absolut inte.