Så kan arbete på en flyttfirma vara

Arbetet med flytt av något slag innebär alltid tunga lyft, men kan ändå se oerhört olika ut beroende på vad företaget har nischat in sig på. Stark rygg och god fysik är en grundförutsättning för att klara jobbet. Du behöver också vara serviceinriktad för att lyssna in kunden och få till ett gott samarbete. Är du den som ska köra flyttbilen behöver du minst ha ett C-körkort. Det finns även flyttbilar som enbart kräver B-kort.

Flyttfirma för privatpersoner

Ibland sköter den som ska flytta all packning själv. Du kan komma till en bostad där packningen är ytterst bristfällig i dåliga kartonger och kassar. Det gäller att ha tålamod med vad du än möter. Många gånger har den som flyttar dyrbara saker som ska flyttas med stor försiktighet, så ta det varsamt. När allt ska bäras in är oftast den som flyttar på plats och kan dirigera så att möbler och lådor hamnar någorlunda rätt. Du har alltså ganska mycket med kunden att göra så social kompetens och lyhördhet är viktiga egenskaper när du arbetar med privatpersoner.

Flyttfirma för företag

Att flytta åt ett företag kan innebära att företaget och den byter adress. Det kan även handla om intern flytt av mindre eller större omfattning. En omorganisation kan göra att kontoren på företaget ska disponeras på ett helt nytt sätt. Det kan medföra att möbler och annat ska flyttas till rätt plats utan att totalt kaos uppstår. Här gäller det att ha god planeringsförmåga och återigen vara lyhörd för kundens önskemål. Ett företag brukar oftast köpa tjänsten Flyttfirma, flytthjälp att packa. Det underlättar i ditt arbete hos kund, för du får en överblick och packar smart utifrån din yrkeskompetens.

Flyttfirma för industrin

Industriflytt innebär ofta flytt av maskiner och andra tunga föremål. Här krävs det många gånger ett fordon som väger mer än 3500 kg. Det innebär att du måste uppgradera ditt C-körkort till ett CE-kort. Många gånger kan företaget stå för den kostnaden som en internutbildning. Beroende på vad som ska flyttas kan det behövas både kran och skylift på bilen. För att få arbeta i en skylift behöver du en särskild licens. Även den medför en extra kostnad som företaget brukar stå för.

Fokus är på mycket tunga förflyttningar där det krävs speciell utrustning för att hantera olika lyft. Det är inte lika mycket att bära och springa som på en vanlig flyttfirma, men det krävs rätt teknik för att undvika olyckor.