Flyttips för en smidigare flytt 

Att flytta till en ny bostad kan vara spännande och ofta finns det en iver att komma iordning i det nya hemmet. Men flyttprocessen är ofta lång då det är mycket förberedelser som ska ske innan flyttlasset går. Alla saker ska sorteras, packas och det ska ordnas med flytthjälp. På flyttdagen är det ofta ett högt tempo då det är mycket som ska hinnas med under dagen och man vill att allt ska löpa på utan några krångligheter. Även om man är exalterad över det nya boendet så är det många som upplever flyttprocessen som påfrestande och stressande, men det finns enkla sätt att göra flytten mer strukturerad och smidigare. 

Förberedelser inför flytten 

Att ha sorterat och packat allt när flyttdagen kommer är viktigt för att flytten ska flyta på i ett effektivt tempo. 

Börja i god tid 

Att lämna rensningen och packningen till sista dagarna inför flytten är ett enkelt recept för att framkalla stress. Genom att börja rensa, planera och packa i god tid så kan du arbeta av lite i taget samtidigt som vardagslivet flyter på. Det är även bra att vara ute i god tid om du önskar att ha hjälp vid din flytt, oavsett om du vill anlita en flyttfirma eller be dina nära och kära. 

Packa i flyttlådor och resväskor 

Det ska vara smidigt att bära och lasta dina saker, och därför bör du använda dig av flyttlådor. De enkla att packa i, rymmer mycket och framförallt så har de bra handtag att bära i. Om du har resväskor som ska följa med vid flytten så är de också utmärkta att packa i. 

Packa strategiskt 

Packa gärna flyttlådorna så att de tillhör samma rum. Börja med tunga saker i botten på lådan, sedan kan du lägga ett skyddande lager som till exempel en handduk och lägg sedan lättare saker ovanpå. Ha hellre lite fler lådor än att de blir för tunga. Packa undan det du kan innan flyttdagen men spara en eller två lådor som du kan lägga i det allra sista i. 

Märk upp lådorna tydligt 

Märk upp lådorna med vilket rum de ska till i den nya bostaden. På så vis vet både du och din bärhjälp vart lådorna ska och de blir inte bara ställda någonstans där det finns plats. Att de hamnar i rätt rum direkt underlättar även uppackningen. Du kan även märka upp vad lådan innehåller och om det är ömtåligt. 

Flyttdagen 

Täck golven med papp 

Vid flytten så blir det mycket spring in och ut och det blir väldigt bökigt om varje person ska behöva ta av och på sig skorna varje vända. Om du lägger ut skyddspapp på golvet så kan ni gå in och ut med skor utan att vara oroliga över att repa golvet. 

Börja med det tyngsta 

Börja med stora och tunga möbler som är otympliga att bära. Flytta in dem i den nya bostaden först innan det kommer andra lådor i vägen och humöret fortfarande är i topp. 

Glöm inte att ta pauser 

De flesta vill ofta bara få flytten klar när de väl har kommit igång, men kom ihåg att ta någon fikapaus och lunchpaus för att vila kropparna lite och pusta ut.