Planera och förbered dig inför flytten 

Det ska vara roligt att flytta, men många förknippar tyvärr en flytt med stress. Så behöver det definitivt inte vara och det finns några enkla steg att följa för att se till att ens flytt blir så trevlig och smärtfri som möjligt. 

 

Ett första steg är att gå igenom sina ägodelar. En ny bostad är en nystart och kan många gånger vara ett nytt kapitel i hela ens liv, det kan därför vara en god idé att se över sina ägodelar innan allting packas ner i lådor. Det går som en gammal klyscha att det alltid står minst en flyttlåda ouppackad i förrådet år efter flytten, och i många fall är innehåller i dessa ökända lådor sådant som kunde rensats ut redan innan flytten ens tog plats. Tänk därför igenom vad du behöver och vad du faktiskt vill ta med dig in i ditt nya hem. Kanske finns det saker som är trasiga, saker du vill donera eller försöka sälja. Dela upp dina osäkra ägodelar i olika högar och fundera över om de fortfarande uppfyller ett syfte, annars kanske de hade behövts mer i någon annans händer. Ta kontakt med lokala föreningar eller secondhandbutiker och se om de vill ta hand om dina ägodelar, de är ofta väldigt tacksamma för alla donationer. 

 

När du har gått igenom dina ägodelar kan det vara bra att tänka igenom vem som ska ta hand om flytten och hur den ska gå till. Många gånger kan det vara värt att prata med en flyttfirma och se om de kan hjälpa till. De har många års erfarenhet och vet precis hur de ska gå tillväga för att flytten ska ske säkert och smidigt. Med en flyttfirma kan du luta dig tillbaka och njuta av det roliga med flytten, men det är fortfarande viktigt att se över så att du anlitar en firma som passar dig och dina behov. Ring runt till flyttfirmor i närheten och be om offerter så att du får en bra bild över vilka tjänster och priser flyttfirma stockholm erbjuder. Många gånger kan en flyttfirma hjälpa till med att packa och vira in även dina mest ömtåliga ägodelar på ett sådant sätt som kan vara svårt att få till på egen hand.