Hur man startar flyttfirmor

Att starta en flyttfirma idag kan kännas läskigt, det finns många flyttfirmor på marknaden idag och det är inte lätt att armbåga sig fram med de flyttfirmor som redan finns där. Många tror att man behöver enorma lastbilar och reklam skyltar men det går faktiskt lika bra att starta som ett litet och familjärt företag. De finns de flyttfirmor som är nischade på det också vilket passar många riktigt bra. Här ska vi går igenom lite tips på hur man börjar.

Att starta små flyttfirmor
80 % av alla flyttar idag är små och vissa vill bara ha ett enda rum flyttat och du kan komma långt med en medelstor skåpbil. Många föredrar också att anlita små flyttfirmor då de ofta är lite billigare men ändå har kvalité på sin flytt. Detta betyder inte att du inte kommer att tjäna något, tjänster hos flyttfirmor är inte särskilt billiga.

Skriv en företags plan
Att strukturera upp en plan för hur din firma kommer att se ut varken den är stor eller liten måste alla flyttfirmor som ska startas. Så att du vet vad du har för mål och delmål med ditt uppstartande. Detta steg gör att du vet i vilka steg du ska göra vad och hur du ska lyckas med ditt företag. Flyttfirmor som verkligen har lagt ner tid och arbete på sina företagsplaner kommer långt i sin framgång.

Flytt och transport tillstånd
När flyttfirmor startar så måste dom ansöka om specifika tillstånd som gör att man får driva flyttfirmor över huvud taget. Dessa tillstånd kan du få information om hos trafikverket.

flyttfirma tips

Kostnader
Hur mycket kostnader flyttfirmor får lägga ut när dom startar beror helt på hur stora det är tänkt att dom ska vara. Du kan få investera i en skåpbil om du inte redan har en. Har du en så kan du börja nästan med en gång förutom lite inköp av lite flyttutrustning så som rep, flyttvagn, möbelbälten, flyttfiltar, packning och omslags material.

Transport och flyttförsäkring
Man måste ha en försäkring på flyttfirmor som täcker både fordon, företagets tillgångar och kundernas tillgångar. Titta runt på de olika försäkringsbolagen vad dom kan erbjuda flyttfirmor. Tänk dock på att det billigaste inte alltid är det bästa, du vill också få ut något om det skulle hända något.

Namn, logga och marknadsföring
Nu kommer det roliga! Du ska tänka ut ett namn som passar flyttfirmor, ett namn som fastnar i folks huvuden. Du ska även ha en ren och snygg logga som är tydlig med vad ni erbjuder. Sen är det bara att marknadsföra er, se till att hålla er till rättmålgrupp för flyttfirmor.

Bokföring och deklaration
De flesta flyttfirmor idag har någon typ av revisor. Att bokföra och deklarera så att det blir rätt och riktigt kan vara svårt, det är mycket lagar och regler som ska hållas koll på. Det kostar lite men det är värt det i slutändan. Det är bättre att lägga ner den tiden som man sparar på att marknadsföra företaget mer istället.