Renovera och skapa ditt drömkök 

Köket är hemmets hjärta och en plats vi tillbringar mycket tid på. Det är roligare att laga mat i ett snyggt och genomtänkt kök som du verkligen trivs i. Renovera och skapa en plats för mycket vardagsglädje med nära och kära och god mat. 

Rita ditt drömkök 

Det första som du ska göra är att rita upp ditt drömkök. Tänk efter vad du verkligen saknar i ditt kök just nu. Behöver ni mer plats eller mer ljus? Är kylskåp och spis placerade på fel ställen? Vill du få plats med en diskmaskin eller en köksö? När du ritar upp ditt kök är det smart att leta inspiration online för att få bra idéer. Du kan också få mycket bra tips av din byggfirma. 

Nyckelfärdigt kök eller bygga eget 

Hur ser ditt drömkök ut? Är det ett stilrent IKEA-kök som hägrar eller vill du ha något riktigt personligt och unikt? Vanligtvis är det pengarna som styr. Om du väljer ett nyckelfärdigt kök kommer du att spara in många tusenlappar, vilket kan vara smart för dig som behöver hålla i plånboken. Bor du i ett äldre hus kan det vara roligt att restaurera upp de gamla köksluckorna för att huset ska få behålla sin charm. 

Kökets triangel 

När du skapar ditt drömkök är det klokt att tänka på kökets triangel: diskhon, spisen och kylskåpet. En triangel som man går mellan då man lagar mat. Du vill inte ha något som står i vägen, som ett bord eller en köksö som du måste du runt får att komma till till exempel kylskåpet. Om du anlitar en snickare har de koll på sådana saker. Därför är det alltid klokt att rådfråga innan du beställer ditt nya kök eller ska laga badrumsvägg. 

Köksö 

Om du har tillräckligt stor plats är det både praktiskt och snyggt med en köksö. Du får mer arbetsyta när du ska baka. Det är ett bra ställe att lägga upp maten på när du bjuder på buffé. Förutom att det också ser snyggt ut. När du ska bygga en köksö är det smart att ha nog med utrymme mellan själva ön och spis, diskho och kylskåp ifall någon i familjen behöver använda kryckor eller rent av rullstol. Det är också lättare att arbeta i köket om det finns nog med plats. 

Renovera med rot-avdrag 

Att renovera och bygga nytt kök är roligt. Men sällan billigt. Därför är det klokt att räkna ut hur mycket drömköket kommer att kosta. Behöver du låna pengar? När du beräknar kostnaden ska du dra av för snickarens arbetskostnad, göra rot-avdrag. På så vis sparar du tusenlappar och får ändå råd med ett riktigt snyggt kök och kan lägga till roliga designval, som en arbetshörna om du jobbar med webbyråer göteborg.