Vem passar för yrket elektriker i Stockholm?

Viktigt att veta innan du utbildar dig till elektriker
Om man funderar på att bli elektriker i Stockholm men undrar lite över om man verkligen passar för yrket går vi här igenom vilka personliga egenskaper som kan vara bra att besitta då man tar det steget in i arbetslivet. Alla är olika och ett yrke blir så mycket enklare och roligare om man passar naturligt in i det yrke man väljer.

Det kan vara lika med livsfara
Du ska inte vara rädd av dig om du ska jobba som elektriker. I arbetet finns det varje dag en risk att bli utsatt för brännskador, elchocker och fall från hög höjd då elektriker ofta jobbar från höga platåer eller ställningar.

Obekväma ställningar
Sladdar och elektriska system vill man aldrig ha synligt så det stoppas alltid in i vråer, på vindar, under golv och bakom väggar. Så du ska inte helst inte ha klaustrofobi, höjdrädsla eller vara rädd att bli skiten. I och med att man kan få krypa en del och knö ihop sig för att komma åt så är det bra om du har god fysisk hälsa då kroppen kommer utsättas för ansträngning. Har du artroser i leder eller annan smärta i kroppen passar du kanske inte optimalt för yrket elektriker.

verktygslåda

Hälsa
Det är ett plus om du tränar och tar hand om din kropp väl eftersom jag nämnde ovan så utsätts kroppen för en hel del som elektriker. Ofta står man i obekväma ställningar stora delar av dagen då man är i montage delen av arbetet. Då underlättar det om du har en stark och underhållen kropp.

Du måste klara av att ta in information
Att bli elektriker kräver ett stort arbete innan man faktiskt är klar och utbildad elektriker Stockholm. Det är ett hav av information och det är av största vikt att du kan memorisera den och ta den till dig för att du ska kunna bli en effektiv elektriker.

 Sen måste du också jobba ett tag med en erfaren person som övervakar dig och kollar så allt går rätt till och så du lär dig rätt. Då krävs det av dig att du klarar av att ta order och är lyhörd på konstruktiv kritik så du kan bli en bra elektriker.

Koncentration
Det är en fördel om du inte har koncentrationssvårigheter då stor del av jobbet som elektriker är att läsa olika specifikationer, manualer och instruktioner. För att arbetet ska gå lätt och smidigt måste man kunna processa sådan information lätt vilket inte alls är en självklar egenskap för många.

God syn
Du kan inte jobba som elektriker om du är färgblind då du måste kunna identifiera de olika färgerna på sladdar som talar om vad det är för sorts ström i de sladdar du arbetar med.

Kritiskt tänkande
Har du kritiskt tänkande som elektriker så är man ofta en god problemlösare då man inte bara tar första lösningen man kommer på utan väger för och emot de olika lösningarna. Det passar en elektriker då arbetet ska bli effektivt, hållbart och framför allt säkert.